Algemeen

Tip voor optimaal leren en presteren: aandacht voor ontspanning!

In deze snel veranderende wereld is continu leren en presteren een must. Een belangrijk, maar dikwijls toch nog onderbelicht, aspect hierbij is aandacht voor ontspanning.

Geen enkel mens kan uren achter elkaar optimaal presteren. Het is daarom belangrijk om medewerkers bewust te maken van het feit dat zij hun energiepijl zelf kunnen aanvullen. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Laat ze bijvoorbeeld een lijst maken met ‘cadeautjes’ die ze gedurende de dag aan zichzelf kunnen geven. Bijvoorbeeld: even buiten een rondje lopen, een potje tafelvoetbal, een praatje maken met een collega of eens echt optimaal genieten van een kopje koffie of thee. Dat hoeft niet lang te duren. Maar het is wel van belang dat het iets is waarin ze even helemaal kunnen opgaan. En dat is voor iedere persoon weer iets anders. Zo kunnen ze er daarna met nieuwe energie weer even tegenaan!

Wil je meer informatie over het ‘waarom’? Lees dan eens dit artikel op ‘Harvard Business Review’: Manage your energy, not your time.

Wil je in het kader van optimaal leren en presteren meer aandacht schenken aan het belang van ontspanning? Neem gerust contact met mij op. Ik denk graag met jullie mee over hoe we dit het beste vorm kunnen geven in jullie organisatie.

 

Vriendelijke groet,

 

 

Martine Bakkeren

 

 

Keertje sparren?

“Ook een positieve verandering vanuit de medewerkers in gang zetten? PLU is graag je partner! Zet die eerste stap en vul het formulier in om ons gesprek te beginnen. Ik kijk er naar uit om van je te horen!”

Martine Bakkeren Learning & Development Partner
Begin gesprek