Er is een mooie cirkel rond!

Onlangs heb ik voor LOI Hogeschool een bijzondere opdracht afgerond. Voor de hbo-bachelor Tourism Management ontwikkelde ik een nieuwe module voor het vak Touroperating (NLQF niveau 6).

Eerst ontwikkelde ik een nieuw leer- en toetsplan (de onderlegger waarop de module werd gebouwd). Vervolgens schreef ik nieuw studiemateriaal en ontwikkelde ik voor de online LOI Campus een online leerpad met diverse studieactiviteiten en praktijkopdrachten.

Het doorgronden van het businessmodel van een touroperator is een vrij complexe aangelegenheid. Daarom heb ik bij het opzetten van deze module gebruik gemaakt van het Business Model Canvas en het Waarde Propositie Canvas van Alexander Osterwalder en Yves Pigneur. Deze twee canvassen kun je zien als praktische tools die het beschrijven, begrijpen en vernieuwen van het businessmodel van een touroperator eenvoudiger maken.

Het eindresultaat mag er zijn! Het is een erg mooie, volledige module geworden, aldus de opdrachtgever van LOI Hogeschool. Ook met dank aan Annalies ter Beest-Bosma die steeds weer met goede tips voor verbeteringen en aanvullingen kwam!

Waarom deze opdracht zo bijzonder voor mij was? Toen ik als zestienjarig meisje naar het MTRO (Middelbaar Toeristisch en Recreatief Onderwijs) in Utrecht ging, had ik nog niet kunnen bedenken dat ik vele jaren, studies en werkervaringen later als Ontwikkelaar en Auteur een bijdrage zou leveren aan het ontwikkelen van een hbo-bachelor Management Toerisme. Met het afronden van deze opdracht, een praktijkgerichte leerreis voor (toekomstig) Tourism Professionals, is er voor mij dus een mooie cirkel rond. En dat is dan weer een mooie mijlpaal tijdens mijn eigen leer- en ontwikkelreis! :)

Meer weten over dit project? Of ontdekken wat PLU voor jouw bedrijf of opleidingsinstelling kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op.

Graag tot ziens!

 

 

Martine Bakkeren

Ook samenwerken?

“Wil je weten of en hoe PLU jullie kan helpen? Zet die eerste stap en vul dit formulier in om ons gesprek te beginnen. Ik hoor graag van je!”

Martine Bakkeren Learning & Development Partner
Begin gesprek