HR DevelopmentSterke punten

Zo ontdek je de sterke punten van medewerkers!

Bij het opleiden en ontwikkelen van (nieuwe) medewerkers wordt er dikwijls nauwelijks of geen rekening gehouden met de sterke punten die een medewerker heeft. Zo is de ene medewerker strategisch enorm sterk. Maar een volgende medewerker is erg goed in het vormen van nieuwe ideeën. En weer een derde blinkt uit in actiegerichtheid. En zo kan elke medewerker weer (een combinatie van) andere talenten hebben. Zelfs als ze een zelfde rol/functie hebben.

Helaas gaat men in veel organisaties nog steeds eerder uit van de zwakke(re) punten van medewerkers en hoe deze gerepareerd kunnen worden. Oftewel: ze proberen nog steeds om vissen te leren hoe ze in een boom kunnen klimmen. Hoe motiverend is dat voor medewerkers?

Het boek ‘ontdek je sterke punten’ (geschreven door Marcus Buckingham & Donald O. Clifton.) kan een enorm goed hulpmiddel zijn bij het in kaart brengen van talenten. In het boek staat een code waarmee de lezer zijn of haar sterke punten kan ontdekken op www.strengthsfinder.com Daarnaast wordt in het boek uitgelegd waarom je in plaats van het repareren van zwakke punten veel beter aandacht kunt hebben voor het inzetten en versterken van talenten.

Hoe is dat in jullie organisatie? Kijken jullie vooral naar de zwakke punten van medewerkers. Of hebben jullie de focus op talenten om deze vervolgens sterker te maken?

Vriendelijke groet,

 

 

Martine Bakkeren

 

Boekentip:

 

 

 

Kennismaken?

“Ook een positieve verandering vanuit de medewerkers in gang zetten? PLU is graag je partner! Zet die eerste stap en vul het formulier in om ons gesprek te beginnen. Ik kijk er naar uit om van je te horen!”

Martine Bakkeren Learning & Development Partner
Begin gesprek