Over PLU

Missie
Als ondernemer en opleider ben ik op een missie: een bijdrage leveren aan optimale dienstverlening en klantrelaties in toerisme, hospitality & business. Dat doe ik door zelf continu te leren en ontwikkelen. En door andere mensen en organisaties te helpen om hetzelfde te doen.

Loopbaan
Vanuit mijn expertise als Opleidingskundige in combinatie met mijn commerciële werkervaring in de frontlinie van organisaties lever ik een bijdrage aan het opleiden en ontwikkelen van (toekomstig) professionals.

De eerste helft van mijn loopbaan werkte ik zelf ook in verschillende dienstverlenende functies en strategisch relatie- en accountmanagement bij professionele bedrijven in verschillende sectoren. Zowel in het MKB als bij corporates. Van Hostess op Mallorca (mijn meisjesdroom) tot aan Rayon Manager in een zeer dynamisch speelveld bij Novartis. Een innovatieve, multinationale onderneming actief in healthcare. De tweede helft van mijn loopbaan ben ik mij vanuit PLU bezig gaan houden met het opleiden en ontwikkelen van (toekomstig) professionals in (soortgelijke) functies waarin ik zelf werkervaring heb. Dus in toerisme & hospitality en relatie- en accountmanagement.

Inmiddels heb ik ervaring opgedaan met een breed palet aan werkzaamheden en rollen. Ik ben begonnen als Freelance Docent/Trainer met nul ervaring en heb mezelf ontwikkeld tot (gediplomeerd) Opleidingskundige. Dit was geen gebaand pad voor mij. Als ondernemer ontdek(te) en maak(te) ik mijn eigen pad. Pionieren. En ook dat was en is heel leerzaam!

Leergierigheid
Niet voor niets heb ik er voor gekozen om van opleiden, leren en ontwikkelen mijn beroep te maken. Ik leer en ontdek zelf ook graag! En volgens de Clifton StrengthsFinder is leergierigheid zelfs mijn sterkste punt. Hierbij is het ontdekken van de essentie van zaken een belangrijke drijfveer voor mij. Inzichten verwerven door te ervaren, luisteren en observeren en vervolgens vertaalslagen maken is wat ik het liefste doe. En dat doe ik eigenlijk al van kleins af aan. Zo schreef ik als kind al graag verhaaltjes over mijn belevenissen.

Studies
Ik studeerde Management Uitgaand Toerisme aan de NHTV in Breda (BA, Bachelor of Arts in Tourism). Dat is een economische managementopleiding op hbo-niveau en geheel toegespitst op de toeristische sector. En in januari 2017 heb ik de post-bachelor opleiding tot Opleidingskundige (Learning & Development Consultancy) van ICM succesvol afgerond. Een professionalisering op het gebied van strategisch leren en ontwikkelen in organisaties.

Inspiratiebronnen
Nieuwe inspiratie ontvang ik bijvoorbeeld door een stevige strandwandeling, door andere mensen, door naar mooie muziek te luisteren (Heel divers, van piano tot aan spaanstalig.), door mediterrane landen, van een nacht heerlijk slapen en door te schrijven. Het liefste gewoon met pen op papier zonder lijntjes.

Heb je een vraag over het opleiden en het ontwikkelen van (toekomstig) professionals in toerisme, hospitality of business? Tijdelijk extra capaciteit of een frisse (externe) blik nodig? Neem dan gerust contact op om te ontdekken of en hoe ik jullie kan helpen. Ik hoor graag van je!

Vriendelijke groet,

 

Martine Bakkeren

Profiel Martine:  • BA, Bachelor of Arts in Tourism, NHTV - Breda University of Applied Sciences.
  • Post-Bachelor, Opleidingskunde, ICM opleidingen & trainingen in Utrecht.
  • Heeft ervaring in deze rollen: Accountmanager, Adviseur, E-learning Begeleider, Docent, Trainer, Assessor, Praktijkbegeleider, Opleidingskundig Ontwerper en Ontwikkelaar onderwijsproduct (hbo-bachelor).
  • Heeft ervaring in: grote multinationale ondernemingen (> 120.000 medewerkers wereldwijd), MKB en eigen bedrijf.

Aan de slag

“Wil je weten of en hoe PLU jullie kan helpen? Zet die eerste stap en vul dit formulier in om ons gesprek te beginnen. Ik hoor graag van je!”

Martine Bakkeren Learning & Development Partner
Begin gesprek