Over PLU

Missie
Ik ben een ondernemer en Learning & Development Partner op een missie: een bijdrage leveren aan optimale, mensgerichte dienstverlening en klantrelaties. Dat doe ik door zelf continu te leren en ontwikkelen en door andere mensen en organisaties te helpen om hetzelfde te doen.

Ik geloof dat klanttevredenheid via medewerkerstevredenheid loopt. Ruimte om te groeien draagt hier zeker aan bij. Hoe beter de medewerkers zichzelf kunnen ontwikkelen, hoe meer zij voor de klanten of gasten kunnen betekenen. Daar is geen standaard recept voor. Elke situatie is weer anders.

Leerreis
Vanuit mijn expertise als Opleidingskundige en mijn eigen ervaring in de frontlinie van organisaties lever ik een bijdrage aan het versterken van medewerkers en hun dienstverlening. De eerste helft van mijn loopbaan werkte ik zelf ook in verschillende dienstverlenende functies en strategisch relatie- en accountmanagement bij professionele bedrijven in verschillende sectoren. Zowel in het MKB als bij corporates. Van Hostess op Mallorca (mijn meisjesdroom) tot aan Rayon Manager in een zeer dynamisch speelveld bij Novartis. Een innovatieve, multinationale onderneming actief in healthcare. De tweede helft van mijn loopbaan ben ik mij bezig gaan houden met opleiden en ontwikkelen van medewerkers in functies waarin ik zelf werkervaring heb. Deze combinatie van kennis en ervaring maakt mij tot een zeer praktijkgerichte Learning & Development Partner. Ik weet waar ik over praat. En inmiddels heb ik ervaring opgedaan met een breed palet aan werkzaamheden.

Leergierigheid
Niet voor niets heb ik er voor gekozen om mij met opleiden, leren en ontwikkelen bezig te houden. Volgens de Clifton StrengthsFinder is leergierigheid mijn sterkste punt. Hierbij is het ontdekken van de essentie van zaken een belangrijke drijfveer voor mij. Inzichten verwerven door te ervaren, luisteren en observeren en vervolgens vertaalslagen maken is wat ik het liefste doe. En dat doe ik eigenlijk al van kleins af aan. Zo schreef ik als kind al graag verhaaltjes over mijn belevenissen. Onderzoeken en creƫren, daar beleef ik plezier aan.

Studies
Ik studeerde Management Uitgaand Toerisme aan de NHTV in Breda (BA, Bachelor of Arts in Tourism). Dat is een economische managementopleiding op hbo-niveau en geheel toegespitst op de toeristische sector. Verder heb ik de Post-Bachelor Learning & Development Consultancy (Opleidingskunde) van ICM succesvol afgerond. Een professionalisering op het gebied van strategisch leren en ontwikkelen in organisaties.

Inspiratiebronnen
Nieuwe inspiratie ontvang ik dikwijls door onder meer ontmoetingen met andere mensen, door in de natuur te zijn en er helemaal in op te gaan (strand is favoriet.), door naar mooie muziek (Heel divers, o.a. piano (Einaudi), lounge tot aan spaanstalig) te luisteren en door te schrijven. Het liefste gewoon met pen op papier zonder lijntjes.

Ben je als ondernemer, HR professional, manager of teamleider betrokken bij het opleiden en de groei en ontwikkeling van medewerkers in dienstverlening, hospitality/service of verkoop? Mogelijk kan ik dan van betekenis voor je zijn. Neem gerust contact met mij op om samen te ontdekken of en hoe ik jullie kan helpen. Analytisch en creatief. Praktijkgericht. En volledig op afstand. Vanuit Rotterdam.

Wat zou je er van vinden om binnenkort online een kop koffie te drinken?

 

Vriendelijke groet,

 

Martine Bakkeren

Profiel Martine:  • BA, Bachelor of Arts in Tourism, NHTV - Breda University of Applied Sciences.
  • Post-Bachelor, Learning & Development Consultancy (Opleidingskunde), ICM.
  • Heeft kennis en ervaring in: Toerisme & Hospitality, Healthcare en zakelijke dienstverlening.
  • Heeft ervaring in: het mkb en corporate organisaties.
  • Heeft ervaring in deze rollen: Accountmanager, Adviseur, E-learning Begeleider, Docent, Trainer, Assessor, Praktijkbegeleider en Opleidingskundig Ontwerper.
  • Top 5 sterke punten Clifton Strengthsfinder: Learner, Maximizer, Futuristic, Ideation, Individualization.

“Elke reis begint met een eerste stap”

“Wil je weten of en hoe PLU jullie het beste kan helpen? Zet die eerste stap en vul dit formulier in om ons gesprek te beginnen. Ik kijk er naar uit om van je te horen en denk graag met je mee.”

Martine Bakkeren Learning & Development Partner
Begin ons gesprek