Over PLU

Missie
In toerisme, hospitality & business maken mensen het verschil. Vanuit PLU help ik organisaties met het opleiden en ontwikkelen van deze mensen. Dat doe ik door zelf continu te leren en ontwikkelen. En door andere mensen en organisaties te helpen om hetzelfde te doen. Zodat ze klaar voor de toekomst zijn.

Loopbaan
De eerste helft van mijn loopbaan werkte ik zelf ook in verschillende dienstverlenende functies en relatie- en accountmanagement bij professionele bedrijven in verschillende sectoren. Zowel in het MKB als bij corporates. Van Hostess op Mallorca (mijn meisjesdroom) voor reisorganisatie Sunweb. Tot aan Rayon Manager in een zeer dynamisch speelveld bij Novartis. Een innovatieve, multinationale onderneming actief in healthcare. De tweede helft van mijn loopbaan zet ik deze kennis, vaardigheden en ervaring in voor het opleiden en ontwikkelen van (toekomstig) medewerkers in toerisme, hospitality & business.

Inmiddels heb ik ervaring opgedaan met een breed palet aan werkzaamheden en rollen. Ik ben begonnen als Freelance Docent/Trainer met nul ervaring en heb mezelf ontwikkeld tot (gediplomeerd) Opleidingskundige. Dit was geen gebaand pad voor mij. Als ondernemer ontdek(te) en maak(te) ik mijn eigen pad. En ook dat was en is heel leerzaam!

Leergierigheid
Niet voor niets heb ik er voor gekozen om van opleiden, leren en ontwikkelen mijn beroep te maken. Ik leer en ontdek zelf ook graag! En volgens de Clifton StrengthsFinder is leergierigheid zelfs mijn sterkste punt. Hierbij is het ontdekken van de essentie van zaken een belangrijke drijfveer voor mij. Inzichten verwerven door te ervaren, luisteren en observeren en vervolgens vertaalslagen maken is wat ik het liefste doe.

Studies
Ik studeerde Management Uitgaand Toerisme aan de NHTV in Breda (BA, Bachelor of Arts in Tourism). Een brede economische managementstudie, geheel toegespitst op het toerisme. En ik heb de post-hbo opleiding tot Opleidingskundige (Learning & Development Consultancy) van ICM succesvol afgerond. Een professionalisering op het gebied van strategisch leren en ontwikkelen in organisaties.

Inspiratiebronnen
Nieuwe inspiratie ontvang ik bijvoorbeeld door een stevige strandwandeling, door andere mensen, door naar mooie muziek te luisteren (Heel divers, van piano tot aan Spaanstalig.), door mediterrane landen, van een nacht heerlijk slapen en door te schrijven. Het liefste gewoon met pen op papier zonder lijntjes. Mijn hoofd maak ik het liefste leeg door te wandelen en te zwemmen.

Heb je een vraag over het opleiden en ontwikkelen van (toekomstig) tourism, hospitality of sales professionals? Tijdelijk een freelance learning & development professional, opleider of consultant nodig? Wat zou je er dan van vinden om binnenkort kennis te maken om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen?

Vriendelijke groet,

 

Martine Bakkeren

Profiel Martine:  • Hbo Tourism Management - BA, Bachelor of Arts in Tourism, NHTV/Breda University of Applied Sciences.
  • Post-Bachelor, Opleidingskunde (Learning & Development Consultancy), ICM opleidingen & trainingen in Utrecht.
  • Heeft ervaring in deze rollen: Rayon Manager, Account Manager, Adviseur, E-learning Begeleider, Docent, Trainer vaardigheden, Assessor, Praktijkbegeleider (Coach), Opleidingskundig Ontwerper en Ontwikkelaar onderwijsproduct (hbo-bachelor).
  • Heeft ervaring in: grote multinationale ondernemingen (> 120.000 medewerkers wereldwijd), MKB en eigen bedrijf.

Aan de slag

“Wil je weten of en hoe PLU jullie kan helpen? Zet die eerste stap en vul dit formulier in om ons gesprek te beginnen. Ik hoor graag van je!”

Martine Bakkeren Learning & Development Partner
Begin gesprek