Cases

Een leeroplossing voor de ervaren Locatie Coördinatoren van Vinea Vakanties

Voor Vinea Vakanties is het leveren van kwaliteit tijdens het uitvoeren van de vakanties enorm belangrijk. Het doel is kinderen een onvergetelijke vakantie bezorgen vol met nieuwe ervaringen. Om dit waar te maken is het van cruciaal belang dat de Locatie Coördinatoren goede opleiding en training krijgen. Zij zijn immers de eindverantwoordelijke en leidinggevende tijdens het uitvoeren van de vakantie en zorgen samen met de Reisleiders voor het succes van de vakantie en het uitdragen van de visie.

De vraag van Vinea

Help ons met het vernieuwen van de opleiding voor ervaren Locatie Coördinatoren. Er is behoefte aan een stukje verdieping en het versterken van vaardigheden zodat de Locatie Coördinatoren nog beter in staat zijn de kwaliteit te leveren die voor Vinea zo belangrijk is.

 

De oplossing

Er zijn face-to-face leerbehoefte interviews afgenomen onder een steekproef van de ervaren Locatie Coördinatoren. Middels deze gesprekken is een helder beeld verkregen van wat er leeft en waar in de praktijk behoefte aan is. Kenmerkend aan de Locatie Coördinatoren is dat zij vaak al goed kunnen organiseren en goede sociale vaardigheden hebben. Daar zijn zij op geselecteerd. De uitdaging zit voornamelijk in het verstevigen van persoonlijk leiderschap en zelfmanagement. Op welke zaken kan ik als Locatie Coördinator invloed uitoefenen en op welke zaken niet? Hoe ga ik om met lastige deelnemers of Reisleiders?


Hoe zorg ik tijdens het leiden van een vakantie, wat vaak zeer intensief is, goed voor mezelf? Uit de analyse van de leerbehoefte interviews bleek dat we de behoeftes van de ervaren Locatie Coördinatoren konden indelen in vier verschillende aandachtsgebieden. Voor elk aandachtsgebied werd een workshop op maat ontwikkeld.

Verder is onder een steekproef van de Locatie Coördinatoren een leerstijlentest afgenomen. Het ontwerp van de workshops is afgestemd op de waargenomen leerstijlen.

Het resultaat is een afwisselend en zeer praktijkgericht dagprogramma met vier verschillende workshops. Deze workshops bestaan uit diverse werkvormen die zijn afgestemd op de verschillende leerstijlen van de Locatie Coördinatoren. Deelnemers krijgen concrete handvatten en theorie aangereikt die ze tijdens de workshops direct toe kunnen passen. De (lastige) praktijksituaties en de ervaringen van de Locatie Coördinatoren staan tijdens deze leerzame dag volledig centraal.

Producten & Diensten

  • Face-to-face leerbehoefte interviews onder een steekproef van ervaren Locatie Coördinatoren + analyse.
  • Leerstijlentest onder een steekproef van ervaren Locatie Coördinatoren.
  • Formuleren leerdoelen.
  • Oplossing op het gebied van persoonlijk leiderschap aangedragen voor lastige praktijksituaties. Gebaseerd op 'de cirkel van invloed en betrokkenheid' uit 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap', geschreven door Covey.
  • Didactisch ontwerp van vier workshops.
  • Handleiding voor de Trainers.
  • Ontwerp dagprogramma.
  • Aanbevelingen voor borging en transfer.

Ervaringen

“Martine heeft ons geholpen om onze opleiding voor onze ervaren locatiecoördinatoren te verdiepen. Ze was erg betrokken en heeft ons verschillende handvatten geboden om ervoor te zorgen dat onze locatiecoördinatoren zich verder konden ontwikkelen. Zo kunnen zij weer betere vakanties organiseren en een heleboel kinderen blij maken”.

Nicky Hogewind Coördinator reisleiding bij Vinea Vakanties

“Ik heb met plezier aan dit project gewerkt. Erg leuk om een leeroplossing te ontwerpen waarmee de ervaren Locatie Coördinatoren zichzelf kunnen versterken en daardoor hun dienstverlening aan collega’s en deelnemers kunnen verbeteren. Hierbij kon ik ook mijn eigen praktijkervaring inzetten. Ik ben vroeger zelf met heel veel plezier jaren lang actief geweest als Reisleidster, Locatie Coördinator en Trainer voor Vinea.”

Martine Bakkeren

Ook samenwerken?

“Wil je weten of en hoe PLU jullie kan helpen? Zet die eerste stap en vul dit formulier in om ons gesprek te beginnen. Ik hoor graag van je!”

Martine Bakkeren Learning & Development Partner
Begin ons gesprek